gtag('config', 'UA-132871016-2'); Meer energie uit het hardlopen? - Tips & tricks - Hardloopenergie

Hardloop energie is duurzame energie

Hardloop energie is duurzame energie
Levensenergie: lekker in je vel zitten

Je ziet het vaak terug op mijn website; ‘Hardloopenergie’. Het is zelfs de naam van mijn bedrijf als hardloopcoach. Ondanks dat het geen bestaand woord is, maakt het wat los bij mensen. We zijn in ons dagelijkse leven allemaal op zoek naar de juiste energie om lekker in je vel te zitten. En we kennen allemaal wel periodes waarin alles vanzelf lijkt te gaan en je de energie hebt om alles te doen wat je wilt. Zo’n (korte) periode wordt ook wel flow genoemd of levensenergie. Het luistert erg nauw om lekker in je vel te zitten, daar moeten precies de juiste voorwaarden voor worden gecreëerd en meestal weten we niet welke dat dan precies zijn.

Hardloopenergie als energiebron

Voor hardlopen geldt eigenlijk hetzelfde. Om echte Hardloopenergie te ervaren, moet ook aan de juiste voorwaarden worden voldaan. Een aantal van deze voorwaarden zijn persoonlijk en gelden alleen voor jou en andere gelden voor ons allemaal.

Ik hoor van hardlopers (zowel beginnende als gevorderde) vaak dat ze niet lekker getraind hebben en dat het tijdens de training vooral afzien en hard werken was.

Als je dan vraagt wat hun doel was voor de training, hoe ze zich hebben voorbereid, wat ze gegeten hebben en hoe hun dag eruit zag, dan krijg je al gauw inzicht in de oorzaak van de mindere training.

Het begint allemaal met bewust kiezen om te gaan hardlopen. Bedenk waarom je wil gaan hardlopen, wat je doel is tijdens de training, hoe je je wil voelen na de training en hoe je je zo goed mogelijk zou kunnen voorbereiden om jouw persoonlijke voorwaarden voor Hardloopenergie te kunnen ervaren. Zodat je niet alleen energie voelt na het hardlopen, maar ook daarvoor en tijdens. Want dan hebben we het over Hardloopenergie als duurzame energie!

In de artikelen op dit blog kun je nog veel meer inspiratie opdoen om meer Hardloopenergie te ervaren. Veel plezier!